Golfverkstad & Utrustning


Tack vare samarbetet med Bryngfjorden Golf och medlemskapet i golfkedjan Pro Quality (PQ), kan vi nu erbjuda logobollar från inte bara Callaway, utan även Titliest. Återkom till mig eller Jonas Seleskog på Bryngfjorden om du är intresserad, så återkommer någon av oss med ett bra förslag till dig. På klubbsidan har vi samarbete med Callaway, Cobra, Ping och Titleist.

I golfverkstan kan vi hjälpa dig med t ex greppbyte, förlänga och kapa skaft samt andra justeringar och korrigeringar på din utrustning. Kontakta någon av oss så guidar vi dig i rätt riktning. Vi hjälper dig med din utrustning så din golf blir bättre och roligare! Klubborna kan du lämna i golfstudion eller i receptionen på Bryngfjorden Golf. Skriv gärna kontaktuppgifter på en lapp så vi kan nå dig.

Att ha koll på sin golfutrustning är viktigt för ett bra spel. Som tränare kommer vi ofta i kontakt med elever som spelar med fel klubbor eller som behöver se över sina nuvarande klubbor.

Grepp och skaft är viktigare än många tror. Unna dig att byta grepp så du lättare kan greppa klubban korrekt. Spela med hårda, torra, för tjocka eller för tunna kan påverka ditt spel negativt. Byt i tid! Dina klubbor kan du lämna direkt till oss tränare eller till personalen i receptionen på respektive klubb.

Custom Fitting är det samma som att man skräddarsyr utrustning efter spelarens fysiska förutsättningar, sving och behov. Vi använder oss av kamera, videoanalys och Flightscope för att klubborna ska passa spelaren så bra som möjligt. Vi har tillgång till testklubbor i olika utföranden och skaft i olika längder, lie, flex och vikt. Vi är utbildade i ämnet via kurser som t. ex. Advance Club Fitting med Tom Wishon. Vi är övertygad om att ALLA golfare skulle få ut mer av sitt spel om man har korrekt utrustning, och det gäller förstås inte bara järn och metalwoods, utan även wedgar och putters. En Custom Fitting/utprovning kostar 500:- som du får tillbaka då du köper utrustningen via Kjellstedt Golf och Bryngfjordens Golfshop. Du är dessutom alltid välkommen tillbaka för uppföljning och eventuella justeringar. Vi har demoklubbor som du gärna får testa från Callaway, Cobra, Ping & Titleist.

Ett vanligt påstående är att utprovning är endast för de bästa golfarna. Vi tycker att det är tvärtom, en bättre spelare har lättare att anpassa sig sving till felaktiga klubbor. Spelarens teknik kan också förbättras så att hon/han får ut maximalt av utrustningen, det inte alltid det går att bara förändra klubban. Därför är det viktigt att göra utprovningen hos någon utbildad PGA-Pro med erfarenhet och kunskap.
Vad kan de vanligaste felen vara i en spelares utrustning?

Skaftlängd: Vi ser många som har för långa klubbor.
För lite loft: Vilken klubba är den klubba med lägst loft/vinkel som du kan hantera? Man kämpar att slå med järn-3, fast j-5an är det lägsta järnet man kan hantera på ett bra sätt.
Set-kombination: Vilka klubbor behövs och hur många? Istället för långa järn kanske det är bättre med hybrider, vilken loft är det på wedgarna och hur många wedgar behövs. Använder du alla klubbor som du har i din bag idag? Vi ser alltför ofta att golfare har för många klubbor i sin bag.
Välkommen till Kjellstedt Golf på Bryngfjorden Golf  för att få tips och hjälp med din utrustning!